Designlarm

Rikstäckande larmbolag med Ajax larm som erbjuder heltäckande säkerhetslösningar. Larmbolaget siktar på att ha Sveriges nöjdaste kunder och erbjuder landets kanske mest stilrena larmlösningar.

– Bygg ditt eget larmsystem

– Högst kundnöjdhet i Sverige

– Företagslarm och hemlarm

Recension av Designlarm

Designlarm utmärker sig genom att erbjuda kundanpassade säkerhetslösningar med ett starkt fokus på individuella behov. I denna recension kommer vi att utforska företagets unika erbjudande som involverar samarbete med Ajax Systems för att säkerställa toppmodern teknologi med fokus på design. Vi går igenom de olika produkterna som erbjuds från Designlarm och delar med oss av kundrecensioner och all information värd att veta om det populära larmföretaget.

Snabbfakta om larmbolaget Designlarm

Designlarm logo
 • Företagsnamn: Designlarm Sverige AB
 • Organisationsnummer: 559363-2283
 • Larmsystem: Ajax Systems
 • Utryckning: Ja, mot extra kostnad
 • Företagets huvudkontor: Bäckavägen 60, 235 93, Vellinge, Skåne län.

Användarrecensioner och feedback

4,8/5

TRUSTPILOT

Svart larmsystem till hemlarm

Bakgrund och Historia om Designlarm

Designlarm grundades 2022 som en respons på det de såg som brister i den svenska larmindustrin. De tycker att de stora aktörerna erbjuder standardiserade larmsystem som inte nödvändigtvis möter individuella kunders behov och tenderar att fokusera mer på att binda kunder vid löpande abonnemang än på faktisk säkerhet.

Företaget särskiljer sig genom sitt samarbete med Ajax Systems som är ledande inom design och funktionalitet. Designlarm värnar om att kunderna ska kunna skräddarsy sina larmsystem baserat på egna behov och preferenser istället för att begränsas av förutbestämda paketlösningar.

Larmsystem från Ajax Larm

Designlarm har exklusivt valt att använda sig av larmsystem från Ajax Systems, ett företag som etablerades i Ukraina 2011. Dessa system är välkända för sin högkvalitativa design och användarvänlighet. Ajax Systems har gjort sig kända för sin förmåga att leverera pålitliga säkerhetslösningar som står emot de mest utmanande omständigheterna.

Detta inkluderar en imponerande anpassningsförmåga under 2022 då företaget trotsade krig och stora utmaningar genom att bland annat flytta sin produktion till säkrare regioner och fortsätta sin expansion på den globala marknaden. Designlarm är stolta över att erbjuda sina kunder denna toppklassiga teknologi som skyddar miljontals användare världen över.

Produkter och Tjänster från Designlarm 

Designlarm har fem huvudkategorier vad gäller larmsystem. Det handlar om hemlarm, företagslarm, larmväskor för bygg, båtlarm och larm till husbil.

Hemlarm

Designlarm erbjuder en unik möjlighet att själv bygga ett skräddarsytt hemlarm med hjälp av Ajax Systems, en ledande tillverkare av säkerhetssystem. Genom en process i tolv steg kan kunder välja bland olika komponenter som centralenheter, dörrbrytare, rörelsedetektorer och mycket mer för att anpassa larmet efter sina specifika behov. 

Varje steg i processen är tydligt beskrivet och stöttas av videoguider för att underlätta valet och installationen. Kunder kan också välja att konfigurera och installera larmet själva eller få hjälp med installationen. Detta flexibla tillvägagångssätt garanterar att varje larm blir optimalt anpassat efter individuella behov och förutsättningar.

Företagslarm

Designlarm specialiserar sig på att erbjuda företagslarm som är skräddarsydda för varje kunds unika behov. Med fokus på att tillhandahålla pålitliga säkerhetslösningar inom kundens budget strävar företaget efter att erbjuda den bästa möjliga supporten. Deras system är helt trådlösa och konstruerade för att vara immuna mot hacking och störningar, vilket ger en robust säkerhetslösning. Dessutom äger kunderna sina larmsystem helt med möjlighet att utöka vid behov och endast en minimal månadsavgift för larmcentralstjänster.

Larmväska – Tillfälliga larm för exempelvis byggplatser

Designlarm tillhandahåller larmväskor och bygglarm som erbjuder en flexibel och mobil lösning för tillfälligt skydd av byggarbetsplatser, fastigheter och containrar. Dessa system är idealiska för platser som kräver temporära säkerhetsåtgärder och är designade för att vara lätta att transportera och ställa upp. Varje larmväska kan skräddarsys för att möta specifika behov med alternativ som lång batteritid, omfattande räckvidd och olika uppkopplingsmöjligheter.

Bygglarm från Designlarm är inte bara en praktisk lösning utan det är också en kraftfull avskräckande mot inbrott och stöld på arbetsplatser. Genom att använda robusta och pålitliga larmenheter infällda i stöttåliga väskor ger Designlarm säkerhet på platser där traditionella larmsystem kan vara svåra att implementera. Dessa larmsystem har visat sig effektiva för att förhindra återkommande stölder av värdefulla material som kopparkabel och verktyg som är vanligt på byggarbetsplatser.

Båtlarm

Designlarm erbjuder ett omfattande sortiment av båtlarm som ger skydd mot inbrott, brand och vattenläckage. Dessa avancerade system är anpassningsbara för alla typer av båtar med allt från motorbåtar till segelbåtar. Båtlarm från Designlarm garanterar hög säkerhet genom trådlösa lösningar som enkelt kan skräddarsys efter båtens specifika behov.

Båtlarmen inkluderar funktioner som magnetbrytare för dörrar och fönster samt rörelsedetektorer med kamerafunktioner som snabbt kan skicka bilder direkt till din mobiltelefon vid intrång. Brandvarnare och vattenlarm integreras också i systemet som möjliggör tidig upptäckt av rök och läckor samtidigt som det skickas omedelbara notiser till din mobil.

Husbilslarm

Designlarm erbjuder ett heltäckande larmsystem för husbilar och husvagnar som skyddar mot inbrott, brand och vattenläckage. Med anpassningsbara och trådlösa larmenheter kan systemet skräddarsys för att passa alla typer av husbilar och husvagnar. Detta inkluderar avancerade rörelsedetektorer med kameror för omedelbar bildöverföring vid larm, brandvarnare som skickar notiser direkt till din mobil samt vattenlarm för tidig upptäckt av läckor. Med Designlarm säkerställs optimalt skydd och trygghet på resan till ett konkurrenskraftigt pris.

Priser - Vad kostar Designlarm?

Ajax larmsystem

Priset på larmsystemet från Designlarm beror på hur många produkter som väljs när man bygger larmsystemet samt vilken installationstyp och om det ska finnas en larmcentral uppkopplad eller inte. Nedan får du en överblick av de olika priserna på respektive komponenter. 

Pris hemlarm

Det är flera olika steg när man ska bygga deras larmsystem. Följande produkter finns tillgängliga:

1. Välj rätt hubb

 • Ajax Hub2 – Centralenhet 2G: 2,520 kr exkl. moms
 • Ajax Hub2 Plus – Centralenhet 4G: 3,880 kr exkl. moms
 • SIM-kort för Ajax larmsystem – 12 månader: 384 kr exkl. moms

 

2. Skydd för dörrar

 • Ajax DoorProtect – Dörrbrytare: 396 kr exkl. moms
 • Ajax DoorProtect Plus – Dörrbrytare med chock och tiltsensor: 596 kr exkl. moms

 

3. Rörelsedetektorer och kameror

 • Ajax MotionProtect – Rörelsedetektor: 640 kr exkl. moms
 • Ajax MotionCam – Rörelsedetektor med kamera: 1,504 kr exkl. moms
 • Ajax MotionCam PhOD – Rörelsedetektor med kamera: 1,648 kr exkl. moms
 • Ajax CombiProtect – Rörelse- och glaskrossdetektor: 928 kr exkl. moms

 

4. Skydd för fönster

 • Ajax GlassProtect – Glaskrossdetektor: 640 kr exkl. moms

 

5. Utomhussäkerhet

 • Ajax MotionCam Outdoor PhOD – Rörelsedetektor med kamera för utomhusbruk: 3,212 kr exkl. moms

 

6. Brandskydd och brandvarnare

 • Ajax FireProtect 2 Plus RB – Rök- CO- och temperaturvarnare: 1,280 kr exkl. moms
 • Ajax FireProtect 2 RB – Rök- och temperaturvarnare: 860 kr exkl. moms
 • Självhäftande magnet till FireProtect: 72 kr exkl. moms

 

7. Larm vid vattenläcka

 • Ajax LeaksProtect – Vatten och fuktvarnare: 528 kr exkl. moms

 

8. Hur vill du aktivera ditt larm?

 • Ajax KeyPad Touchscreen: 2,880 kr exkl. moms
 • Ajax KeyPad Plus – Larmpanel för larmstyrning med DESfire: 1,288 kr exkl. moms
 • Ajax SpaceControl – Fjärrkontroll för larm: 332 kr exkl. moms
 • Ajax Tag – Larmbricka till Ajax Keypad Plus: 64 kr exkl. moms

 

9. Sirener

 • Ajax HomeSiren – Trådlös inomhussiren: 660 kr exkl. moms
 • Ajax StreetSiren – Trådlös utomhussiren: 1,256 kr exkl. moms

 

10. Larmcentral

 • Larmcentral 24/7: 552 kr exkl. moms
 • Larmcentral Företag: 1,192 kr exkl. moms
 • Lövestad larmcentral Privat: 316 kr exkl. moms
 • Var din egen larmcentral: 0 kr exkl. moms

 

11. Skyltar och dekaler

 • Larmskylt och dekalset: 220 kr exkl. moms
 • Larmskylt i aluminium: 156 kr exkl. moms
 • Larmdekal / Klistermärke: 76 kr exkl. moms

 

12. Installation av larmsystemet

 • Larminstallation: 2,796 kr exkl. moms
 • Förkonfiguration av Ajaxlarm: 1,596 kr exkl. moms
 • Gör det själv: 0 kr exkl. moms

Priser larm för husbil och båtlarm

Centralenhet – Båt & Husbil
Pris: 6,132 kr exkl. moms

Ajax DoorProtect – Dörrbrytare
Pris: 396 kr exkl. moms (ord. pris 444 kr exkl. moms)

Ajax MotionProtect – Rörelsedetektor
Pris: 640 kr exkl. moms (ord. pris 928 kr exkl. moms)

Ajax MotionCam – Rörelsedetektor med kamera för båt och husbil
Pris: 1,648 kr exkl. moms (ord. pris 1,832 kr exkl. moms)

Ajax MotionCam Outdoor – Utomhusdetektor med kamera för båt
Pris: 3,212 kr exkl. moms (ord. pris 3,568 kr exkl. moms)

Inomhussiren för båt och husbil
Pris: 660 kr exkl. moms (ord. pris 736 kr exkl. moms)

Trådlös utomhussiren för båt och husbil
Pris: 1,256 kr exkl. moms (ord. pris 1,396 kr exkl. moms)

Ajax LeaksProtect – Vattenlarm för båt
Pris: 528 kr exkl. moms (ord. pris 584 kr exkl. moms)

Ajax FireProtect 2 – Brandvarnare för båt och husbil
Pris: 860 kr exkl. moms

Kopplat till utryckning – Larmcentral i fyra varianter

När det gäller säkerhetslösningar erbjuder Designlarm fyra olika alternativ för uppkoppling till larmcentraler. Detta säkerställer varje kunds unika behov. Välj mellan professionell övervakning dygnet runt, specialiserade lösningar för företag, prisvärda alternativ för privatpersoner eller hantera ditt eget larmsystem utan ytterligare kostnad.

Här är de fyra alternativen:

Larmcentral 24/7 – 552 kr exkl. moms

Professionell larmcentral med aktiv övervakning dygnet runt, i samarbete med Tempest Security. Perfekt för dig som vill ha extra trygghet för hem och tillhörigheter.

Larmcentral Företag – 1,192 kr exkl. moms

En marknadsledande larmcentral optimerad för Sveriges företag med fokus på industri och företagssäkerhet.

Lövestad Larmcentral Privat – 316 kr exkl. moms

En innovativ och prisvärd larmcentralstjänst för privatpersoner som erbjuder kontinuerlig och pålitlig övervakning av ditt hem.

Var din egen larmcentral – 0 kr exkl. moms

Ett kostnadseffektivt alternativ där du och dina närstående själva kan övervaka och hantera larmen utan extra avgifter.

Fördelar och Nackdelar med Designlarm

Nedan listar vi fördelar och nackdelar hos Designlarm.

Fördelar

 • Otroligt nöjda kunder
 • Bygg ditt eget larmsystem
 • Flexibla lösningar utifrån kundens behov

Nackdelar

 • Endast produkter från Ajax Systems

Installation och Användarvänlighet

Designlarm erbjuder anpassningsbara installationer som reflekterar varje kunds unika behov och säkerställer optimal funktionalitet och kundnöjdhet. Oavsett om du föredrar att göra allt själv eller önskar fullständig hjälp med installationen finns ett alternativ som passar.

Här är de tre installationstyperna:

Fullservice Installation – Pris från 2995 kr

Inkluderar fullständig konfigurering av ditt larmsystem av Designlarm, installation på plats av en professionell installatör, som även testar alla funktioner och visar dig hur systemet fungerar.

Förkonfiguration – Pris från 1995 kr

Larmet konfigureras helt av Designlarm med alla inställningar gjorda i förväg så att du enkelt kan montera och sätta upp enheterna själv hemma.

Gör det själv – Ingen extra kostnad

För den som känner sig bekväm med både konfigurering och installation erbjuder Designlarm allt du behöver för att själv kunna sätta upp och aktivera ditt larmsystem.

Kundsupport och Service

Det som verkligen sticker ut med Designlarm är deras höga kundnöjdhet. Efter att ha läst deras recensioner på Trustpilot har alla utom en kund gett 5 i betyg och personen som gav 3 av 5 i betyg gjorde det på grund av att en produkt var slut i lagret. Således har alla deras kunder varit nöjda och vi har inte varit med om så höga betyg tidigare från ett svenskt larmbolag. Här följer ett axplock av några av deras recensioner från Trustpilot. 

Tobias – Verifierat omdöme – 27 mars 2024

Jag rekommenderar varmt Designlarm till…

Jag rekommenderar varmt Designlarm till alla som letar efter ett pålitligt larm till sitt hem eller företag. Tack vare deras höga kvalitet på produkter och service känner jag mig trygg och säker varje dag. Fem stjärnor!

Robert – Verifierat omdöme – 22 januari 2024

Bra och snabb support och mycket bra produkter

Grym support, fick snabbt svar på mina frågor före köp och sen kom larmet på en dag.

Enkelt att installera och mycket smarta funktioner som tex fjärrstyrda relä för att styra tex. lås eller lampor.

Jag kommer bland annat att installera ett ett motorlås på min garageport så att den inte går att bryta upp när larmet är aktiverat.

Sen är det en stor fördel att jag har full kontroll på larmet i appen och dess funktioner och inte ett larmbolag.

Sven-Erik Blom – Verifierat omdöme – 19 december 2023

Suverän support

Snyggt och funktionellt larm, relativt enkelt enkelt att installera. Jag hade lite strul med mitt konto i början men det löste sig på 10 röda när supporten öppnade.

Suverän support, fick direkt svar på mina frågor och

supporten ringer upp morgonen efter och frågar om allt gått bra, Det är service !!

Mycket gott helhetsintryck

// Sven Erik

 

Slutsats

Designlarm står ut i den svenska larmindustrin genom att erbjuda kundanpassade larmsystem med innovativ teknik från Ajax Systems. Med en stark betoning på anpassningsbarhet och kundnöjdhet erbjuder företaget en säkerhetslösning som är både flexibel och tillförlitlig. Designlarm förblir ett pålitligt val för både privatpersoner och företag som söker effektiva och estetiskt tilltalande säkerhetssystem.