Garda Alarm

Garda Alarm är ett svenskt larmföretag grundat 2012 som specialiserar sig på skräddarsydda larmsystem för hem och företag. Deras huvudfokus är att erbjuda högkvalitativa och prisvärda säkerhetslösningar med modern teknik och enkel användning.

– Skräddarsydda larmsystem: Anpassade efter kundens behov.

– Äg ditt larmsystem: Inga hyreskostnader, spara pengar på lång sikt.

– Dygnet runt-övervakning: Kopplat till Lövestad Larmcentral för omedelbar respons.

Recension av Garda Alarm

Garda Alarm är ett välrenommerat svenskt larmföretag som grundades 2012. Det svenska larmbolaget erbjuder skräddarsydda larmsystem för både hem och företag. I denna recension kommer vi att titta närmare på deras olika produkter som inkluderar hemlarm och deras smarta hem-lösningar. Vi kommer att utvärdera hur dessa system fungerar, deras användarvänlighet, priser för deras produkter och vilka fördelar och nackdelar ett larmsystem från Garda Alarm innebär.

Snabbfakta

garda alarm
 • Företagsnamn: Garda Alarm AB
 • Organisationsnummer: 556884-0572
 • Grundat: 2012
 • Larmsystem: Smarta Hem-lösningar
 • Utryckning: Ja, via Lövestad Larmcentral
 • Adress huvudkontor: Brogatan 23, 302 42 Halmstad.

Recension av Garda Alarm

Garda Alarm är ett välrenommerat svenskt larmföretag som grundades 2012. Det svenska larmbolaget erbjuder skräddarsydda larmsystem för både hem och företag. I denna recension kommer vi att titta närmare på deras olika produkter som inkluderar hemlarm och deras smarta hem-lösningar. Vi kommer att utvärdera hur dessa system fungerar, deras användarvänlighet, priser för deras produkter och vilka fördelar och nackdelar ett larmsystem från Garda Alarm innebär.

Bakgrund och Historia – Från 2012 till idag

Garda Alarm grundades 2012 som ett svenskt aktiebolag med målet att erbjuda pålitliga och prisvärda larmsystem för hem och företag. Larmbolaget har sedan starten fokuserat på att kombinera modern teknologi med hög säkerhetsstandard. Med åren har Garda Alarm vuxit till en av branschens största aktörer i Sverige och idag har man tiotusentals nöjda kunder.

Genom ett starkt samarbete med Lövestad Larmcentral har Garda Alarm säkerställt att deras kunder får bästa möjliga service och snabb respons vid larmhändelser. Företaget är också en polisgodkänd larminstallatör.

Garda Alarms koncept bygger på att erbjuda kunderna ägarskap över sina larmsystem vilket minimerar kostnader och ökar flexibiliteten. De fortsätter att utveckla och förbättra sina produkter för att möta kundernas behov.

Hemlarm från Garda Alarm 

Garda Alarm erbjuder ett brett utbud av larmprodukter och tjänster för att säkerställa ett tryggt och säkert hem. Larmföretaget har kompletta hemlarm för inbrott, brand, övervakning och smarta hem-lösningar. Här är en detaljerad beskrivning av deras huvudsakliga produkter och tjänster.

Inbrottslarm från Garda Alarm

Följande produkter finns tillgängliga inom kategorin inbrottslarm.

Magnetkontakt

Magnetkontakterna från Garda Alarm skyddar dörrar och fönster genom att larma om de öppnas eller bryts upp. De är en integrerad del av skalskyddet, vilket ger dig trygghet även när du är hemma på natten. Magnetkontakterna påminner dig också om att stänga dörrar och fönster, så du aldrig glömmer att säkra ditt hem. Det är en enkel men effektiv lösning för att förhindra obehöriga intrång.

Centralenhet

Garda Alarms centralenhet är hjärtat i ditt larmsystem, med en 7-tums touch-skärm för enkel kontroll. Härifrån kan du larma av och på, styra belysning och andra smarta hem-enheter, samt se live-video från dina IP-kameror. Centralenheten har också en inbyggd kamera för extra säkerhet och skickar bilder till din app när systemet larmas av. Den kommunicerar via Wi-Fi och 4G, vilket säkerställer ständig uppkoppling och kontroll.

Skalskydd

Skalskyddet ger dygnet runt-säkerhet genom att skydda ditt hem även när du är inne. Du kan välja vilka delar av huset som ska vara aktiva. Därmed kan du kan röra dig fritt inomhus medan de mest sårbara delarna av ditt hem är skyddade.

Rörelsesensorer

Rörelsesensorer upptäcker rörelse och värme inom en räckvidd på upp till 12 meter. De kan anpassas för att ignorera husdjur upp till 38 kg vilket förhindrar falska larm och säkerställer att säkerheten inte komprometteras av dina fyrbenta vänner.

Övriga säkerhetsprodukter som gör hemlarmet komplett

 • Ridådetektor: En mångsidig sensor som kan skydda flera fönsterpartier och dörrar. Justerbar till 2, 4 eller 6 meter för optimal täckning.
 • Vibrationsdetektor: Känner av vibrationer från slag och stötar mot dörrar och fönster och inkluderar en magnetkontakt för ökad säkerhet.
 • Glaskrossdetektor: Denna akustiska sensor övervakar fönster och glasytor inom en radie av 6 meter för att snabbt reagera på glaskrossning.
 • Fjärrkontroll: Denna fjärrkontroll är enkel att använda och larmar på och av systemet med ett knapptryck och inkluderar ett inbyggt trygghetslarm.
 • Manöverpanel: En användarvänlig panel som låter dig styra larmet med knapptryck eller tagg för att snabbt larma av/på eller aktivera skalskydd och trygghetslarm.

Brandlarm från larmbolaget

Dessa produkter är en del av brandlarmet från Garda Alarm.

IR-Kamera

IR-kameran från Garda Alarm erbjuder överlägsen säkerhet med sin rörelseaktivering, som utlöser larmet när rörelse upptäcks. Den har bildverifiering, vilket innebär att bilder tas och skickas både till larmcentralen och dig. Med sin IR-teknologi har kameran även nattseende, så du kan övervaka ditt hem dygnet runt. Dessutom kan du hämta bilder från kameran när du vill, vilket ger en extra trygghet.

Rökdetektor

Garda Alarms rökdetektor erbjuder tidig varning vid brand genom att aktivera larmet omedelbart när rök upptäcks. Den är alltid aktiv för att skydda dig, din familj och ditt hem dygnet runt. Rökdetektorn har en inbyggd siren som avger olika ljud för brand och inbrott och alla enheter i systemet piper samtidigt som en detektor utlöses. Detta gör att du snabbt kan reagera på faror.

Temperaturdetektor

Övervakar temperaturskiftningar och kan larma vid onormala temperaturförändringar, vilket hjälper till att skydda mot brandrisker.

Övervakningskameror från larmföretaget

Garda Alarm har två stycken typer av övervakningskameror. Det handlar om:

IP-Kamera Inomhus

Garda Alarms IP-Kamera Inomhus erbjuder live-streaming i Full HD med HDR och mörkerseende som ger klar bildkvalitet dygnet runt. Den är utrustad med rörelsesensorer som skickar notiser direkt till mobilen vid detektering. Genom Garda Home-appen kan du se och höra vad som händer i ditt hem i realtid och prata med de som är hemma via den inbyggda mikrofonen och högtalaren. Kamerans IR-lampor gör att den fungerar lika bra på natten vilket är perfekt för att övervaka barnrummet eller andra delar av hemmet utan att störa.

IP-Kamera Utomhus

Garda Alarms IP-Kamera Utomhus ger live-streaming i HD och är utformad för att klara alla väderförhållanden med sin IP66-klassning. Den har en upplösning på 1920x1080p och är utrustad med mörkerseende och rörelsesensorer. Du kan enkelt övervaka vad som händer runt ditt hus i realtid via Garda Home-appen och få notiser när någon rör sig i trädgården eller närmar sig ditt förråd. Den robusta designen och den högkvalitativa bilden gör den idealisk för att övervaka ditt hem både dag och natt.

Smart Hem-Integration

Garda Alarm har flera produkter inom sin Smarta Hem-integration.

Smart Plug

Med Garda Alarms Smart Plug kan du enkelt styra elektriska apparater via mobilen. Den ger dig möjligheten att slå på och av lampor, kaffebryggaren eller andra enheter.. Du kan ställa in tidsstyrda scheman för att tända och släcka lampor vid specifika tider och med händelsestyrning kan dina lampor automatiskt tändas när du kommer hem. Detta gör ditt hem smartare, mer energieffektivt och säkrare.

Smart Dörrlås från Yale Doorman

Garda Alarms Smart Dörrlås från Yale Doorman gör att du kan låsa och låsa upp dörren via appen. Detta eliminerar behovet av nycklar. Du kan låsa upp dörren med en pin-kod eller tagg och styra låset på distans för att släppa in besökare när du inte är hemma. Med automatisk låsning behöver du aldrig oroa dig för att ha lämnat dörren olåst. Dessutom kan dörrlåset meddela larmsystemet att du kommit hem och automatiskt larma av.

Smart Dörrklocka

Garda Alarms Smart Dörrklocka ger dig HD-video med smart analys vilket gör att du kan se och prata med besökare vid dörren direkt via mobilen. Du får notiser när rörelse upptäcks och kan livestreama video dygnet runt. Detta ger extra säkerhet och möjligheten att hantera besökare även när du inte är hemma. I kombination med ett elektroniskt dörrlås kan du också låsa upp dörren för att släppa in leverantörer eller gäster.

Touchpanel

Med Garda Alarms Touchpanel har du full kontroll över ditt smarta hem och larmsystem. Den 7″ stora touchskärmen låter dig larma av och på, styra lampor, justera temperaturen och se live-video från IP-kameror. Touchpanelen fungerar också som en central enhet för nödlarm som  kopplar dig direkt till larmcentralen vid behov av polis, brand eller akut sjukvård. Panelen kan användas för att visa personliga foton som skärmsläckare och du kan skapa anpassade scener som automatiserar flera funktioner med ett enda klick.

Unika funktioner och produkter från Garda Alarm

 • Garda Home App: Full kontroll över larmsystemet via en användarvänlig app som gör det möjligt att styra larmet, smarta hem-enheter och få realtidsnotifikationer.
 • GPS och Bluetooth: Systemet kan automatiskt larma av när du kommer hem och aktivera larm när du går hemifrån.
 • Panelkamera: Tar bilder vid avlarmning och sparar dem i appen vilket ger extra säkerhet och översikt.
 • Scener: Automatiserade funktioner som kan ställas in för att utföra flera åtgärder med ett enda klick, som att tända lampor och larma av/på.
 • Vattendetektor: Perfekt för installation i källare och andra utsatta områden då den larmar vid vattenläckor eller översvämningar.

Samarbete med Lövestad Larmcentral

Garda Alarm erbjuder möjlighet att koppla sitt larmsystem till Lövestad Larmcentral, en rikstäckande och certifierad larmcentral. Lövestad Larmcentral är auktoriserad och arbetar oberoende med bevakningsbolag över hela landet. Vid ett utlöst larm kontaktar larmcentralen snabbt rätt myndighet som väktare, polis eller räddningstjänst. Med certifieringar enligt SBSC, ISO 9001 och SSF garanterar Lövestad Larmcentral hög standard och pålitlighet. Samarbetet innebär att Garda Alarms kunder kan känna sig trygga med att larmcentralen hanterar larm professionellt och effektivt dygnet runt.

Fördelar och Nackdelar med Garda Alarm

Det finns både fördelar och nackdelar med att skaffa ett larmsystem från Garda Alarm.

Fördelar

 • Skräddarsydda larmsystem för kundens behov.
 • Inga hyreskostnader, äg ditt larmsystem.
 • Dygnet runt-övervakning via Lövestad Larmcentral.
 • Integration med smarta hem-enheter.
 • Användarvänlig app för full kontroll.

Nackdelar

 • Hög initial kostnad.
 • Användaren ansvarar för tekniska uppdateringar.
 • Självunderhåll och reparationer.
 • Tidsbegränsade certifieringar kräver förnyelse.

Installation och Användarvänlighet

Installationen av Garda Alarms larmsystem är smidig och professionell. En kvalificerad installatör från Garda Alarm kommer hem till dig och installerar systemet enligt dina behov. Installatören ser till att alla komponenter är korrekt placerade och anslutna. Efter installationen får du en detaljerad genomgång av hur systemet fungerar, inklusive hur du använder gränssnittet och appen Garda Home. Detta säkerställer att du känner dig trygg och bekväm med ditt nya larmsystem.

Garda Alarm Pris – Prissättning och abonnemangsplaner

Garda Alarm har flera olika pris- och abonnemangsplaner. För att få ett prisförslag är det bäst att ta kontakt med larmbolaget. Garda Alarm erbjuder flexibla betalningsalternativ över 1-78 månader med en lägsta kostnad på 319 kr/mån. För 1199 kronor per år kan du koppla larmet både till den smarta hem-appen och Lövestads larmcentral. Installationen av hemlarmet kostar vanligtvis 4995 kr vilket inkluderar professionell installation och konfiguration av systemet.

Kundsupport och Service hos Garda Alarm

Garda Alarm erbjuder en kundtjänst som är tillgänglig för att hjälpa med alla frågor och behov. Deras team är känt för sin vänlighet och effektivitet om vi tittar på de många positiva omdömen de får från nöjda kunder.

Öppettider Support

 • Kundtjänst: Vardagar 08:00-16:30
 • Ekonomiavdelningen: Mån–tors 10:00-16:30

Kontaktinformation

 • Tel: 0771 10 10 70
 • E-post: [email protected]
 • FAQ: Garda Alarm erbjuder en FAQ-sektion och formulär för feedback på deras hemsida.

För akuta ärenden utanför kundtjänstens öppettider kan du kontakta Lövestad Larmcentral som har öppet dygnet runt alla dagar om året.

Lövestad Larmcentral

 • Tel: 0417 788 00

Garda Alarm Recensioner och Betyg - Så säger andra

4,2/5

RECO

3,4/5

TRUSTPILOT

3,5/5

GOOGLE PLAY

4/5

APP STORE

Gina K – 1 av 5

2023-11-27

Garda Alarm skulle stänga av larm i vårt sommarhus. På grund av bristande interna rutiner stängdes även larmet i vår bostad av. Garda Alarm kunde inte koppla in larmet i bostaden som vi därmed fick lämnas olarmad under en vecka när vi reste bort.

Vi har varken fått ursäkt eller kompensation för det inträffade. Det är riktigt uselt bemötande att inte prioritera att omgående rätta till ett fel som man själv åstadkommit. Som kund kände verkligen inte att mina behov var i fokus.

Kent E – 5 av 5

2023-10-27

Omdöme från inbjuden kund

Snabb och bra service både när vi råkat utlösa larmet och vid serviceärende.

Bent Jonny P – 5 av 5

2023-10-26

Utmärkt

Alltid hjälpsamma

Uppdaterade till 4G. Bra instruktioner fanns på er hemsida. Jag är mycket nöjd.

Hälsningar

Jonny Petersson i Åhus

Sammanfattning av vår Garda Alarm Recension

Garda Alarm är ett svenskt larmföretag som grundades 2012. Larmföretaget specialiserar sig på skräddarsydda larmsystem för hem och företag. De erbjuder högkvalitativa och prisvärda säkerhetslösningar med modern teknik och enkel användning. I vår recension granskar vi deras olika produkter med allt från hemlarm och brandlarm till smarta hem-lösningar. Vi utvärderar hur systemen fungerar, deras användarvänlighet, priser och de för- och nackdelar som kommer med ett larmsystem från Garda Alarm. Deras starka samarbete med Lövestad Larmcentral säkerställer snabb respons och pålitlig service för kunderna.