SikkertHjem

Det danska larmföretaget SikkertHjem erbjuder larmsystem för privatpersoner som kunden själv installerar. Deras larmpaket utgörs av två stycken alternativ i form av S7pro och S6evo.

 • Larmsystem utan månadskostnad
 • 90 000 kunder i Skandinavien
 • Larmsystem som kunderna själva installerar
 • Gratis support

SikkertHjem Recension

SikkertHjem är ett larmföretag som grundades 2008 i Danmark. Det danska företaget har sedan starten haft som målsättning att erbjuda transparenta produkter inom hemlarm och säkerhetslösningar. De erbjuder två olika produktkategorier i form av S7pro och S6evo som finns som startpaket och villapaket. Dessutom finns flera tilläggsprodukter vid behov. I denna recension ska vi titta närmare på Sikkerthjem och deras larmprodukter.

Snabbfakta om SikkertHjem

 • Företagsnamn: Cawa Security ApS
 • Organisationsnummer: DK33771894
 • Grundat: 2008
 • Larmsystem: s7pro och s6evo
 • Utryckning: Nej
 • Adress Huvudkontor: Bygmarken 4A, 3650 Ølstykke, Danmark

Användarrecensioner och feedback

4,3/5

TRUSTPILOT

2,7/5

GOOGLE RATING

2,4/5

APP STORE

Produkter och Tjänster - SikkertHjem pris

Sikkerthjem har olika larmpaket utifrån behov. Nedan följer en överblick av de olika alternativen med tillhörande priser. 

Sikkerthjem S7pro

Sikkerthjems S7pro larmpaket erbjuder en säkerhetslösning utan abonnemangsavgifter. Detta inbrottslarm är utformat för användning i hem, fritidshus, båtar, husvagnar och kontor. S7pro ansluts till internet via trådlöst Wi-Fi eller via en nätverkskabel. Larmpaketet inkluderar funktioner som SMS-backup, full driftskapacitet med datakort, live sensorstatus och gratis appåtkomst. S7pro har också “Care Mode” för anpassad övervakning som förstärker skyddet. 

Systemet stödjer också ett grannnätverk som aktiverar grannhjälp vid stöld där grannarna kan meddelas snabbt för att vidta åtgärder eller kontakta polisen. S7pro är flexibelt och kan utökas efter behov som gör det till en anpassningsbar lösning för olika säkerhetskrav.

S7pro finns i två olika varianter: 

 • Startpaket: 2399 kr
 • Villapaketet: 3799 kr

Sikkerthjem S6evo

Sikkerthjems S6evo larmpaket är designat för att erbjuda effektivt skydd utan krav på abonnemang. Dessa inbrotts- och huslarm är perfekta för att säkra bostäder med möjlighet att skräddarsy och utöka systemet efter specifika säkerhetsbehov. Varje paket ger användaren full kontroll över säkerhetssystemet genom intuitiva funktioner och uppkopplingsmöjligheter.

Ett unikt inslag i S6evo är dess “grannätverk” som möjliggör snabb grannhjälp vid inbrott. I händelse av en incident kan grannar snabbt informeras och vid behov kontakta polisen vilket bidrar till en snabbare respons än traditionell väktartjänst.

S6evo finns tillgängligt med fyra olika paket:

 • Startpaketet: 1499 kr
 • Villapaketet: 2499 kr
 • Familjepaketet: 3999 kr
 • Kamerapaketet: 4999 kr

Tillbehör

Det finns flera tillbehör som går att köpa till de olika larmsystemen. Här ges en överblick med tillhörande priser:

TillbehörS6EVOS7PRO
Larm Backup SIM359 kr359 kr
Larmdekaler (3-pack)159 kr159 kr
Videodekaler159 kr159 kr
Preventiv plastskylt159 kr159 kr
Nyckelbricka89 kr89 kr
Fjärrkontroll209 kr209 kr
Smartpad719 kr999 kr
Öppningskontakt259 kr329 kr
Öppningskontakt 5-pack1036 kr1316 kr
Rörelsesensor 329 kr449 kr
Vibrationssensor249 kr289 kr
Vattensensor249 kr289 kr
Röklarm249 kr339 kr
Smartplug 399 kr399 kr
Inomhussiren299 kr399 kr
Utomhussiren499 kr649 kr
Solcellskamera2199 kr2199 kr
Batterikamera1499 kr1499 kr
64 GB microSD329 kr329 kr

Sikkerthjem övervakningskameror

Villapakken från Sikkerthjem

Vissa av larmföretagets produkter tillhör kategorin “Stand Alone”-kameror vilket innebär att de fungerar individuellt utan att behöva vara kopplat till ett larmsystem. Det handlar om:

 • Batterikamera 2-pack – 2499 kr
 • Solcellskamera – 2199 kr
 • Batterikamera – 1499 kr
 • Outdoor Cam 2.0 – 1595 kr
 • Kameramonteringsfäste – 149 kr
 • 64 GB microSD – 329 kr

Sikkerthjem app – styr larmsystemet från mobilen

SikkertHjem-appen ger fullständig kontroll över larmsystemet direkt från mobilen. Via appen kan man övervaka och styra sitt S7pro-larmsystem som är anslutet via Wifi eller nätverkskabel. Dessutom går det att hantera inställningar för uppkopplade batteri- och solcellskameror.

Med möjligheten att samla upp till fyra kameravyer på en skärm erbjuder appen en omfattande översikt över säkerheten hemma. Dessutom kan användare skicka sms till kontakter utanför appnätverket för extra säkerhet och ett inbyggt SIM-kort säkerställer systemets funktionalitet vid internetavbrott.

Kopplat till utryckning

Sikkerthjem har ingen koppling till larmcentral. Det gör att larmföretaget inte är ett bra alternativ om man vill ha uppkopplad väktartjänst med utryckning. Istället satsar man på en larmtjänst utan abonnemang utan månadskostnader. Det hade dock varit fördelaktigt om det fanns ett alternativ att köpa till väktarutryckning som ett tillval för de kunder som önskar extra trygghet och säkerhet genom snabb respons på larm.             

Fördelar och Nackdelar med Sikkerthjem

Det finns både fördelar och nackdelar med Sikkerthjem

Fördelar

 • Inga abonnemangsavgifter: Sikkerthjem erbjuder larmsystem utan månatliga kostnader vilket kan innebära stora besparingar över tid.
 • Självinstallation: Kunden kan enkelt installera systemet själv utan att behöva professionell hjälp. Det tar bort installationskostnaderna.
 • Flexibelt system: Larmsystemen är utbyggbara och anpassningsbara till en mängd olika bostäder och behov. Det inkluderar allt från villor till husvagnar.
 • Appstyrning: Full kontroll över larmsystemet via en användarvänlig app som också möjliggör integration med övervakningskameror.
 • Grannnätverk: Funktionen för grannhjälp stärker den lokala säkerheten och möjliggör snabba åtgärder vid inbrott.

Nackdelar

 • Ingen koppling till väktartjänst: Larmet är inte kopplat till någon larmcentral eller väktarutryckning. Det är en nackdel för dem som söker efter snabb fysisk respons vid larm.
 • Begränsad kundsupport: Även om supporten är tillgänglig rapporterar vissa användare på recensionssidor om varierande kvalitet på kundservicen.

Installation och Användarvänlighet med Sikkerthjem

Ett av argumenten till att skaffa ett hemlarm via Sikkerthjem är att det är enkelt att installera på egen hand. Det krävs således ingen installatör som kommer och installerat larmet. Sikkerthjem marknadsför sig som Sveriges billigaste larmsystem och enkelheten i installationsprocessen är en av anledningarna till att larmföretaget kan hålla priset nere.

Kundsupport och Service

Sikkerthjem erbjuder support dygnet runt, årets alla dagar. Det går att ta kontakt med kundservice på följande sätt:

 

Kunder till Sikkerthjem får också ett eget konto på webbplatsen till larmbolaget. Där kan man logga in och få översikt av sina produkter, aktivera SIM-kort och mycket mer. 

Retur och reklamation

När man handlar i webbutiken hos larmföretaget är det alltid 14 dagars returrätt från det att man mottar sina varor och produkter. Dessutom har man alltid tre års reklamationsrätt på alla produkter från Sikkerthjem. Detta gäller oavsett om produkten köpts direkt via larmbolaget eller via en återförsäljare. Undantaget är förbrukningsvaror som batterier och SMS-kort. 

Bakgrund och Historia

SikkertHjem™ etablerades år 2008 med ambitionen att utmana den rådande bristen på transparens i prissättning och de komplexa abonnemangsvillkoren inom larmbranschen. Företaget introducerade ett tillförlitligt larmsystem som är designat för att vara enkelt för kunden att installera och använda dagligen. 

Samtidigt strävar företaget att erbjuda de lägsta priserna på marknaden. Idag säkrar SikkertHjem fler än tusen nya hem varje månad och har etablerat sig som den största aktören i Skandinavien inom segmentet för självinstallerande larmsystem. Denna framgång bygger på en stark grund av högkvalitativ hårdvara samt en engagerad och tillmötesgående kundtjänst enligt larmbolaget själva.

Slutsats

Sikkerthjem erbjuder ett kostnadseffektivt och flexibelt larmsystem som är enkelt att installera och hantera själv. Med funktioner som appstyrning och ett utbyggbart system passar det väl för en rad olika användningsområden. Trots att avsaknaden av väktartjänster kan ses som en nackdel är Sikkerthjem ett utmärkt val för den som prioriterar låga kostnader och enkel hantering.