Verisure

Verisure är ett av Sveriges mest populära larmbolag med över 500 000 svenska kunder och 35 års erfarenhet. De erbjuder omfattande säkerhetslösningar inklusive inbrotts- och brandlarm samt smarta hemprodukter.

– Över 500 000 svenska kunder och 35 års erfarenhet
– Omfattande säkerhetslösningar för hem och företag
– Svensk licens och professionell installation

Recension av Verisure

Verisure är ett av Sveriges mest populära larmbolag med över 500 000 svenska kunder och 35 års erfarenhet. Larmföretaget fokuserar på att erbjuda omfattande säkerhetslösningar som inkluderar inbrotts- och brandlarm samt smarta produkter för hemmet. Det svenska larmbolaget var ursprungligen en del av Securitas men blev självständigt 2006 och har nu över 5 miljoner kunder i 17 länder. I denna recension ska vi titta närmare på Verisures olika produkter och gå igenom allt som är värt att veta om larmbolaget.

Snabbfakta

Verisure Recension
 • Företagsnamn: Verisure Sverige AB
 • Organisationsnummer: 556153-2176
 • Larmsystem: Arlo
 • Utryckning: Ja, 24/7
 • Adress huvudkontor: Gumpekullavägen 8, 582 78 Linköping, Östergötlands län

Användarrecensioner och feedback

4,4/5

TRUSTPILOT

Larmpaket Verisure best i test
Credit: Verisure

Bakgrund och Historia för Verisure

Verisure började som en del av säkerhetsföretaget Securitas som grundades 1988 i Sverige. Under namnet Securitas Direct erbjöd de säkerhetstjänster till både hem och företag. År 2006 blev Securitas Direct ett självständigt företag och fokuserade på utveckling av avancerade säkerhetsprodukter och tjänster.

2011 bytte företaget namn till Verisure och utökade sitt sortiment för att inkludera smarta säkerhetslösningar för hemmet. De började utveckla sina egna produkter och tjänster i sitt Innovation Center i Malmö och Linköping. Verisure har vuxit snabbt och blivit Europas största leverantör av larmtjänster till privata hem. De har etablerat en stark närvaro i 17 länder och betjänar över 5 miljoner kunder globalt.

Verisure har fortsatt att utveckla och förbättra sina tjänster genom att integrera modern teknik och erbjuda kundanpassade lösningar vilket har lett till att de blivit ledande inom säkerhetsbranschen.

Verisure larm - de olika tjänsterna

Verisure erbjuder ett brett utbud av säkerhetslösningar anpassade för olika typer av bostäder. Här är en översikt över deras tjänster:

Hemlarm

Verisure hemlarmssystem är utformat för att passa olika typer av hem. Det inkluderar inbrottslarm, brandlarm, övervakningskameror och smarta hem-funktioner.

Villalarm & larmsystem för radhus

För villor och radhus erbjuder Verisure ett omfattande larmsystem som täcker alla delar av hemmet. Systemet inkluderar:

 • Inbrottslarm: Dörr- och fönsterdetektorer, vibrationsdetektorer och rörelsedetektorer.
 • Brandlarm: Uppkopplade rökdetektorer som varnar larmcentralen vid brand.
 • Övervakningskameror: Arlo-kameror för högupplöst videoövervakning.
 • Smarta hem-funktioner: Integrering med smarta lås som Verisure Yale Doorman och Verisure smart plug för energikontroll.

Lägenhetslarm från Verisure

För lägenheter erbjuder Verisure en lösning som tar hänsyn till mindre ytor och specifika säkerhetsbehov. Systemet för lägenhetslarm inkluderar:

 • Inbrottslarm: Dörr- och fönstersensorer samt rörelsedetektorer.
 • Brandlarm: Uppkopplade rökdetektorer för snabb respons vid brand.
 • Övervakningskameror: Inomhuskameror för övervakning av kritiska områden.
 • Enkel installation: Professionell installation som minimerar störningar i bostaden.

Larm för Fritidshus

Vad gäller larm för fritidshus erbjuder Verisure lösningar som är anpassade för att skydda egendom när den inte används regelbundet. Systemet inkluderar:

 • Inbrottslarm: Dörr- och fönstersensorer samt rörelsedetektorer.
 • Brandlarm: Uppkopplade rökdetektorer.
 • Övervakningskameror: Väderbeständiga Arlo-kameror för utomhusövervakning.
 • Fjärrstyrning: Möjlighet att styra och övervaka systemet via Verisure-appen.

Verisure Företagslarm 

Verisure erbjuder också säkerhetslösningar för företag och organisationer som är anpassade efter deras specifika behov.

Föreningar

Verisures larmsystem för föreningar inkluderar:

 • Inbrottslarm: Sensorer och detektorer för dörrar och fönster.
 • Brandlarm: Uppkopplade rökdetektorer.
 • Övervakningskameror: Kameror för övervakning av gemensamma utrymmen.
 • Professionell installation: Säkerställer att systemet fungerar optimalt.

Verksamheter

För verksamheter erbjuder Verisure anpassade lösningar som inkluderar:

 • Inbrottslarm: Avancerade detektorer och larm.
 • Brandlarm: Integrerade rökdetektorer.
 • Övervakningskameror: Högupplösta kameror för inomhus- och utomhusövervakning.
 • Smarta lösningar: Integrering med smarta lås och andra enheter för ökad säkerhet.
Arlo kamera från Verisure​
Credit: Arlo

Arlo kamera från Verisure

Verisure erbjuder professionellt installerad Arlo kamera med serviceavtal, produktgaranti och ersättningsgaranti. Enheterna är uppkopplade mot larmcentral och det finns tre olika versioner:

Arlo Pro 4

Verisure erbjuder Arlo Pro 4 som är en avancerad övervakningskamera med hög prestanda. Denna kamera ger skarp 2K HDR-video vilket gör det enkelt att identifiera detaljer. Den är utrustad med färgnattseende och integrerad spotlight för tydliga bilder i mörker. Med väderbeständig konstruktion passar den perfekt för utomhusbruk. Den är trådlös och lätt att installera och med rörelsedetektering kan man få omedelbara notiser vid aktivitet. Arlo Pro 4 är kopplad till Verisures larmcentral som innebär snabb respons vid larmhändelser. Dessutom erbjuder Verisure professionell installation, serviceavtal, produktgaranti och ersättningsgaranti för maximal trygghet.

Arlo Essential Spotlight

Arlo Essential Spotlight är en prisvärd övervakningslösning som kombinerar viktiga säkerhetsfunktioner med användarvänlighet. Den levererar 1080p HD-video och har inbyggd spotlight och siren för att avskräcka inkräktare. Kameran har mörkerseende och är väderbeständig vilket gör den lämplig för alla väderförhållanden. Tack vare den trådlösa designen är installationen enkel och smidig. Arlo Essential Spotlight är uppkopplad mot Verisures larmcentral som garanterar snabb åtgärd vid larm. 

Arlo Video Doorbell

Arlo Video Doorbell erbjuder en innovativ lösning för dörrsäkerhet med högupplöst video och tvåvägskommunikation. Kameran fångar en 180-graders vy som gör det möjligt att se besökare från topp till tå. Den har både dag- och nattläge för att ge klara bilder oavsett tid på dygnet. Arlo Video Doorbell är utrustad med en integrerad siren för att avskräcka oönskade gäster och kan enkelt integreras med Verisures larmcentral. Detta innebär att du får omedelbar respons vid en incident. Med Verisures professionella installation, serviceavtal, produktgaranti och ersättningsgaranti erbjuder Arlo Video Doorbell en omfattande och trygg lösning.

Kopplat till utryckning – Verisure larmcentral

Verisures larmsystem kan kopplas direkt till deras egen larmcentral som är en av de stora fördelarna med deras tjänster. När ett larm utlöses vid exempelvis inbrott eller brand skickas en signal direkt till Verisures larmcentral. Denna central är bemannad dygnet runt av utbildade operatörer som snabbt kan bedöma situationen och vidta nödvändiga åtgärder.

Om ett larm verifieras som ett faktiskt hot kan operatörerna omedelbart kontakta relevanta utryckningstjänster som polis, brandkår eller väktare. En av Verisures unika funktioner är deras möjlighet att använda ZeroVision-rökgeneratorn som snabbt fyller ett rum med tjock och ofarlig rök för att avskräcka inbrottstjuvar.

Verisures larmsystem inkluderar också videodetektorer som ger larmcentralen visuell bekräftelse på vad som händer som ytterligare förbättrar responsen.

Fördelar och Nackdelar med larmbolaget

Det finns både fördelar och nackdelar med Verisure.

Fördelar med Verisure

 • Egen Larmcentral: Verisure har en egen, bemannad larmcentral som är tillgänglig dygnet runt och kan snabbt agera på larm.
 • Professionell installation: Installationen utförs av professionella tekniker vilket säkerställer att systemet fungerar optimalt och att alla svaga punkter i hemmet identifieras och skyddas.
 • Högkvalitativa produkter: Verisure erbjuder moderna och högkvalitativa larmsystem och komponenter som smarta hemlösningar som Verisure Yale Doorman och Verisure Smart Plug.
 • Användarvänlig App: Verisure-appen är mycket användarvänlig och erbjuder omfattande funktioner för att styra och övervaka larmet från mobilen.
 • Fria väktarutryckningar: Vid verifierat larm ingår fria väktarutryckningar vilket innebär snabb åtgärd vid inbrott eller brand.
 • Batteribackup: Systemet har en batteribackup som räcker upp till 36 timmar som därmed säkerställer att larmet fungerar även vid strömavbrott.

Nackdelar med Verisure

 • Prishöjningar: Det förekommer rapporter om prishöjningar över tid vilket kan göra det dyrt att upprätthålla tjänsten.
 • Äganderätt till utrustning: Kunden äger inte utrustningen under de första fem åren av avtalet. Om avtalet sägs upp inom denna period måste utrustningen återlämnas till Verisure.
 • Hög startkostnad och månadskostnad: Verisure har såväl hög initial kostnad och månadskostnad som kan vara en barriär för vissa kunder.
 • Operatörslåst larm: Larmsystemet är operatörslåst som innebär att det inte kan användas med andra larmcentraler om man byter leverantör.
 • Komplexitet vid batteribyte: Komponenternas sabotageskydd kräver eftertanke vid batteribyte som kan vara besvärligt för användarna.

Installation och användarvänlighet - professionell installatör

Verisure erbjuder professionell installation av sina larmsystem vilket innebär att en utbildad installatör kommer hem till dig och installerar alla enheter. Detta garanterar att systemet sätts upp korrekt och fungerar optimalt från start. Installatören går också igenom alla funktioner med dig så att du förstår hur systemet ska användas.

Användarvänligheten är en av Verisures starka sidor. Systemets gränssnitt är intuitivt och designat för att vara enkelt att förstå och använda. Verisure-appen är tillgänglig för både iOS och Android och ger dig full kontroll över ditt larmsystem direkt från din smartphone. Appen tillåter dig att aktivera och avaktivera larmet, få realtidsnotiser och kontrollera övervakningskamerorna.

Vidare har Verisures system röststyrda larmpaneler som gör det enkelt att byta mellan olika larminställningar som hemma, natt eller borta. Denna kombination av professionell installation och ett användarvänligt gränssnitt gör Verisures larmsystem både tillgängligt och enkelt att använda för de flesta hushåll.

Verisure pris - Prissättning och abonnemangsplaner

Verisure erbjuder olika prispaket för sina larmsystem utifrån kundens behov och typ av boende. Här är en översikt över de vanligaste paketen och vad de inkluderar:

Startpaket

Det finns två typer av startpaket från Verisure. 

Smart Voice Alarm

 • Startkostnad: 5 990 kr
 • Månadskostnad: 529 kr
 • Inkluderar: 1 vibrationsdetektor, 1 videodetektor, 2 rökdetektorer, 1 larmpanel med röst, 1 larmbricka, larmskyltar.

ZeroVision Alarm

 • Startkostnad: 8 980 kr
 • Månadskostnad: 568 kr
 • Inkluderar: 1 ZeroVision inbrottsskydd, 2 vibrationsdetektorer, 2 videodetektorer, 2 rökdetektorer, 1 larmpanel med röst, 1 larmbricka, larmskyltar.

Månadskostnad

I genomsnitt rapporterar kunder att de betalar cirka 512 kr i månaden. Priserna kan variera beroende på tillval och storleken på larmpaketet.

Extra Tjänster

 • Verisure Smart Plug: Kontrollera och övervaka elektriska apparater.
 • Verisure Yale Doorman: Integration med smarta lås för ökad säkerhet. 
 • Verisure erbjuder också fria väktarutryckningar och professionell installation för alla paket.

Verisure kundtjänst - Support och Service

Verisure erbjuder omfattande kundsupport och service för att säkerställa att kunderna alltid får den hjälp de behöver. Kundtjänsten är tillgänglig dygnet runt via telefon och kunder kan också nå Verisure via fax.

Verisures kundtjänst bedöms generellt som snabb och tillmötesgående med personal som är kunnig och hjälpsam. De erbjuder extra service som teknisk support, systemuppgraderingar och regelbundna säkerhetskontroller för att säkerställa att larmsystemet alltid fungerar optimalt. Dessutom finns det en onlineportal och app för enkel hantering och övervakning av systemet som ytterligare förbättrar användarupplevelsen.

 • Telefon: 020 724 365
 • Telefon från utlandet: +4613317700
 • Fax: 013 – 31 77 22

Tekniska Specifikationer för Verisure produkter

Verisure larmsystem erbjuder robust teknisk prestanda för att säkerställa säkerhet och tillförlitlighet. Systemen har en imponerande trådlös räckvidd på upp till 200 meter vilket gör det möjligt att täcka stora områden utan problem. Batteritiden för de olika komponenterna varierar mellan 2 till 5 år beroende på användning och enhetstyp med regelbundna meddelanden om när det är dags att byta batterier.

Larmsystemen är kompatibla med flera smarta hem-enheter som Verisure Yale Doorman för fjärrupplåsning av dörrar och Verisure Smart Plug för att styra elektriska apparater. Systemet använder både bredband och LTE för kommunikation som garanterar konstant uppkoppling även vid strömavbrott tack vare en batteribackup som räcker upp till 36 timmar.

Alla komponenter är trådlösa och certifierade. Här finns inbyggt sabotageskydd för extra säkerhet. Verisures larmsystem är dessutom integrerat med en avancerad smartphone-app som ger användarna full kontroll över sina larm från vilken plats som helst. Detta gör systemet både flexibelt och användarvänligt som är perfekt för moderna hem

Verisure Mina Sidor

Verisure erbjuder en kundportal som heter Verisure Mina Sidor där kunder kan logga in för att hantera sitt larmsystem. På Verisure Mina Sidor kan användare övervaka och kontrollera sina larm, se larmhistorik och hantera inställningar för sitt system. Kunder kan också uppdatera sina personliga uppgifter, se fakturor och få tillgång till dokumentation och manualer. Portalen ger en översikt över alla installerade enheter och deras status vilket gör det enkelt för kunderna att säkerställa att allt fungerar som det ska. Verisure Mina Sidor är utformat för att ge en smidig och användarvänlig upplevelse.

Användarrecensioner och Feedback från kunder till Verisure

Nedan har vi tagit fram tre av recensionerna från Trustpilot.

Björn – 9 maj 2024

“Allting har fungerat väl

Allting har fungerat väl, inga tecken på att systemet inte skulle funka. Jag har dock inte varit i något skarpt läge men hoppas att den fungerar även då. Många bra funktioner i appen. Jag har Yale Doorman som fungerar bra ihop med larmet och appen.”

Aniza Silva Nicólas – 15 maj 2024

“Jag uppskattar verkligen den höga servicenivån och den personliga touch som tillhandahölls. Det är sällsynt att hitta en sådan kombination av professionalism och vänlighet.

Jag är oerhört imponerad av den service och vänlighet jag upplevde vid installationen av mitt nya larmsystem. Från första kontakten till färdig installation var hela processen smidig och professionell.

Gustaf (installatören) var mycket kunnig och förklarade varje steg i processen på ett lättförståeligt sätt. Han var noggrann med att säkerställa att jag kände mig bekväm med hur systemet fungerade och svarade tålmodigt på alla mina frågor.”

Niklas Larsson – 11 maj 2020

“Bedrägeri!!!…

En installatör kommer hem och ska uppgradera vårat larm ! Slutar att han lurar på min sambo 3 nya komponenter med en lögn om att de bara kostar 20kr i månaden men berättade inte om engångs avgiften!! Komponenterna är helt meningslösa i vårt hus och nu har vi skadade dörrar som följd och inte ett erbjudande om kompensation från larmbolaget !! Hans uppgift var att installera en uppgradering som jag hade beställt! Jag står för larmet jag äger huset de e mig och endast mig han har en laglig rätt att utöka larmet med!”

Sammanfattning av vår Verisure Recension

Verisure är ett av Sveriges mest etablerade larmbolag och har byggt upp en stark position på marknaden med över 500 000 nöjda kunder bara i Sverige. De erbjuder ett brett utbud av larmsystem och säkerhetstjänster med produkter som hemlarm, företagslarm och övervakningslösningar. En av de största fördelarna med Verisure är deras egna larmcentral som är tillgänglig dygnet runt och erbjuder fria väktarutryckningar vid verifierade larm.

Dock finns det också nackdelar. Prishöjningar är en återkommande kritik från kunder och det faktum att Verisure behåller äganderätten till utrustningen i fem år kan vara en avskräckande faktor för vissa. Detta innebär att man betalar för ett hyrlarm vilket kan bli dyrt på lång sikt.

Verisure passar bra för användare som prioriterar hög säkerhet, professionell installation och kontinuerlig övervakning. Deras produkter och tjänster är tekniskt avancerade och integrerade med smarta hemlösningar som Yale Doorman och Arlo kamera.